Evenimentele culturale în orașul Sovata sunt organizate în mare parte de următoarele actori culturali: Asociația Culturală Bernády, Centrul de Perfecționare Teleki, Primăria Orașului Sovata, bisericile cultelor din oraș precum și instituțiile de învățământ.

 

Asociația Culturală Bernády își desfășoară activitatea de mai multe decenii în oraș. Prin activitatea sa, contribuie la organizarea, dezvoltarea și promovarea valorilor culturale, artistice și istorice ale orașului Sovata. În desfășurarea activităților sale, asociația pune accent la conștientizarea oamenilor privind păstrarea tradițiilor, obiceiurilor și a valorilor culturale. În vederea atingerii scopurilor și obiectivelor propuse, asociația organizează comemorări istorico-culturale, recitaluri, întâlniri cu artiștii locali și cu personalități cu renume în domeniul culturii, artei și a culturii generale.

Asociația Culturală Bernády este partenerul Primăriei Orașului Sovata în organizarea evenimentelor culturale, și sprijină toate inițierile culturale din oraș care corespund scopurilor și obiectivelor sale.

Primăria Orașului Sovata este administrator al Casei de Cultură „Domokos Kázmér”, unde au loc diferite programe și activități culturale. De exemplu: spectacole de teatru, spectacole de muzică și dans popular/modern, teatru de păpuși etc.

Centrul de Perfecționare Teleki are un rol important în formarea vieții culturale ale orașului. Organizează cursuri, tabere și alte activități prin care urmărește însușirea cunoștințelor privind cultura generală, valorile culturale, artistice și naturale ale orașului.

Bisericile cultelor din oraș organizează programe și evenimente legate de cultură, istorie și manifestări religioase.

Instituțiile de învățământ organizează programe, serbări, comemorări, târguri și alte activități legate de  datini, tradiții și obiceiuri, istori, cultură și învățământ. Totodată, contribuie la organizarea diferitelor evenimente la nivel de oraș.

Programul și calendarul evenimentelor culturale poate fi accesat sub meniul Evenimente și Informații utile » Evenimentele lunii, sau personal, în zilele lucrătoare, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Sovata.

Curs valutar

Prognoza meteo

TRAFIC WEB

413645
Astazi
Ieri
Saptamana curenta
Saptamana trecuta
Luna curenta
Luna trecuta
Toate
349
387
1022
361725
1329
5837
413645

Your IP: 44.197.101.251
2023-12-06 20:55

Prețuri carburanți

Pentru detalii privind prețul carburanților, vă invităm să accesați următoarele site-uri:

http://www.pretbenzina.ro/petrom - Benzinăria PETROM (Sovata Str. Principală Nr. 119, Tel. 0372 - 484 029)

http://www.pretbenzina.ro/mol - Benzinăria MOL (Sovata Str. Primăverii Nr. 58, Tel. 0265 - 570 739)

Prețul carburanților comercializate la Benzinăria Sora Sovata puteți afla la numărul de telefon: 0365082019, 0752040446, sau personal la adresa: Sovata Str. Praidului Nr. 38