Parcul Petőfi Sándor

Se află în centrul Stațiunii Sovata, în fața Hotelului Danubius. Denumirea parcului provine de la bustul marelui poet maghiar Petőfi Sándor, care poate fi admirat în parc. Sculptura a fost realizată de artistul plastic sovățean Bocskay Vince în anul 1992.

 

Parcul Nicolae Bălcescu

În parcul din fața Hotelului Danubius, vis-a-vis de parcul Petőfi Sándor, se află Parcul Bălcescu cu bustul lui Nicolae Bălcescu. Bustul este creația artistului plastic sovățean Bocskay Vince și a fost realizat în anul 1991.

 

Parcul Primăriei

Parcul se situează în centrul orașului Sovata, str. Principală nr. 155. În centrul parcului este așezată o statuie care reprezintă o orfană de război. Statuia este creația artistului sovățean Sántha Csaba. În parcul Primăriei este amplasată și monumentul celor 36 de tineri cu vârsta cuprinsă între 19-22 de ani, căzuți în bătălia de la Sighișoara din anul 1849. Monumentul a fost creat de Vass Sándor.

 

 

Izvorul Mária

Se află la intrarea în Stațiunea Sovata, vizavi cu piața de zi. A fost construit în anul 1910 în vederea rezolvării problemelor de apă potabilă contemporană. Renumita actriță  Jászai Mari a contribuit la adunarea fondurilor financiare necesare construirii izvorului. Construcția a fost realizată de către cioplitorul de piatră Reimann János, pe baza proiectului inginerului Radó Sándor din Târgu Mureș.

Merită să gustăm apa acestui izvor cu apă dulce și să admirăm veverițele jucăușe care străbat parcul din fața izvorului.

 

Casa de Cultură „Domokos Kázmér”

Venind dinspre Tg. Mureș prin Bălăușeri, pe partea stângă a drumului principal, nr. 32., putem vedea Casa de cultură care poartă numele episcopului sovățean Domokos Kázmér. Casa de cultură este locul de desfășurare a multor evenimente și programe culturale: spectacole de muzică și dans, spectacole de teatru, comemorări etc. Programul acestora poate fi consultată la Evenimente, sau personal la sediul Primăriei Orașului Sovata. Casa de cultură își așteaptă vizitatorii în timpul programelor culturale sau la cerere, conform programării prealabile la sediul Primăriei, camera nr. 5.

 

Centrul de Perfecționare Teleki

Hotelul Teleki din Sovata isi asteapta turistii intr-un cadru natural deosebit de pitoresc si linistit, cu aer curat, departe de agitatia citadina, fiind inconjurat de paduri de foioase si conifere.

Ce poate fi mai relaxant, decat sa te trezesti dimineata ascultand ciripitul pasarilor sau mai revigorant decat o plimbare prin padurile mirifice dinprejur? Aici, pentru cateva zile, asculti doar glasul naturii, scapi de stres, de zgomotul orasului, de circulatia infernala si ambuteiaje.

Doamnele (sau domnii) pot scapa de vesnica intrebare ”ce sa gatesc” si de „mirosul de bucatarie” intucat la restaurantul hotelului veti intalni gusturile si aromele specifice bucatariei  din Transilvania,  preparate  condimentate  si cu dragostea bucatarilor.

Camerele sunt dotate cu TV si se asigura acces gratuit permanent la internet.

In timpul in care parintii se odihnesc in camera, copiii au posibilitatea de a juca fotbal de masa, tenis de masa  sau alte jocuri de societate.

In aceasta unitate se pot organiza team building-uri pentru angajati. Hotelul dispune de 3 sali de conferinta, dotate cu cele mai moderne facilitati tehnice.

“Singura posibilitate de a ne diferentia de concurenta, sta in modul de prestare a serviciilor” - (Jonathan Tisch) In spiritul acestui motto, obiectivul principal este de a satisface   asteptarile  culinare si de confort ale turistilor, la cele mai inalte standarde.

Pentru detalii privnd programul de funcționare, prețuri și ocupări, vă invităm să accesați site-ul www.tok.roCurs valutar

Prognoza meteo

TRAFIC WEB

272053
Astazi
Ieri
Saptamana curenta
Saptamana trecuta
Luna curenta
Luna trecuta
Toate
62
263
490
220015
1204
5062
272053

Your IP: 34.207.247.69
2021-12-08 12:20

Prețuri carburanți

Pentru detalii privind prețul carburanților, vă invităm să accesați următoarele site-uri:

http://www.pretbenzina.ro/petrom - Benzinăria PETROM (Sovata Str. Principală Nr. 119, Tel. 0372 - 484 029)

http://www.pretbenzina.ro/mol - Benzinăria MOL (Sovata Str. Primăverii Nr. 58, Tel. 0265 - 570 739)

Prețul carburanților comercializate la Benzinăria Sora Sovata puteți afla la numărul de telefon: 0365082019, 0752040446, sau personal la adresa: Sovata Str. Praidului Nr. 38